Studentensociëteit vertrekt uit het oude postkantoor van Middelburg

Studentenvereniging Common House Elliott is gehuisvest in het oude postkantoor van Middelburg. Aan het einde van het academisch jaar sluit het postkantoor echter de deuren. Het bestuur van de vereniging schrijft in een mail naar studenten dat het financieel niet haalbaar is om de deuren op te houden. Studenten van University College Roosevelt (UCR) konden in Elliott terecht om te studeren. In de kelder van het gebouw zat een studentenkroeg, daar werd ook veel gefeest. Dat meldt Omroep Zeeland. 

Stichting Common House Elliott tekende in 2012 het huurcontract. De studentenbar in de kelder was een doorn in het oog voor veel buurtbewoners. Zij waren bang voor overlast gevende studenten. De studenten kwamen uiteindelijk in 2014 in het postkantoor. Het pand heeft verschillende studieruimtes, een aantal klaslokalen, een café en plekken waar bijvoorbeeld workshops worden gehouden.

Nieuwe groep studenten 

Ieder jaar kent het bestuur een nieuwe groep studenten. Vereniging Elliot kreeg pas echt een klap te verduren tijdens de coronatijd. De binding met de studentengemeenschap werd alsmaar slechter. Het werd lastiger om nieuwe studenten te werven voor een taak binnen het bestuur, maar ook minder inkomsten en stijgende kosten maakten het niet makkelijk.

Steun op financieel gebied 

UCR steunde de studentensociëteit financieel, maar het lukte niet op alles draaiende te houden. De laatste lesdag bij het UCR is op vrijdag 17 mei. Elliot is dan ook voor de laatste keer open. De klaslokalen kan men na de 17e mei wel blijven gebruiken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk